OBILJEŽAVA SE DVADESET ŠEST GODINA STRADANJA VUKOVARA

Od 18. do 20. studenoga svake godine obilježava se stradanje civila i vojnika Vukovara.

Borovo Commercea, odakle su odvedeni ranjenici, bolesnici, civili, ratni zarobljenici, dio njih ubijen je već na putu, a dio je odveden u logore Begejce, Stajićevo, Sremsku Mitrovicu, Niš, Beograd, gdje su mučeni, zlostavljani, ubijeni batinama.

Velepromet, logor i mučilište civila i ratnih zrobljenika. Stotine zarobljenika odvezeno u logore. Za neke žrtve do danas nema podataka o njihovoj točnoj sudbini.

Iz hangara na Veleprometu izvedeni su ljudi, kojima se nakon toga gubi trag.

Ovčara, masovna grobnica 200 ubijenih ranjenika, civila, ratnih zarobljenika, od mlt. djece do osoba starije životne dobi. Među žrtvama pronađene su dvije žene, jedna starija, jedna trudna. Jedan od najtežih zločina u Domovinskom ratu. Iz hangara su odvoženi zarobljenici u grupama i bestijalno strijeljani iznad pripremljene grobnice. I tako od 20. studenoga u posliepodnevnim satima, do 21. studenoga 1991. godine u ranim jutarnjim satima, strijeljanje, ubijanje. Nitko od zapovjednika ondašnje JNA, koji su znali za zločin, nije niti pokušao pomoći zarobljenicima, a kamoli spriječiti zločin.

Puno odvedenih ljudi nepoznatih sudbina, puno nerazriješenih zločina, gdje počinitelji nisu pronađeni, gdje žrtve nisu dobile zadovoljštinu i dužno poštovanje.