IPA 2011 – QUALITYWATCH – Aktivna uloga organizacija civilnog društva u praćenju i promociji kvalitete u visokom obrazovanju u Hrvatskoj – istraživanje o transparentnosti podataka o osiguravanju kvalitete

U sklopu projekta QUALITYWATCH: Aktivna uloga organizacija civilnog društva u praćenju i promociji kvalitete u visokom obrazovanju u Hrvatskoj (http://www.ipa-qualitywatch.eu/), Institut za razvoj obrazovanja u suradnji s partnerima Udrugom MI iz Splita, Centrom za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, Filozofskim fakultetom Sveučilišta u Rijeci, Institutom društvenih znanosti Ivo Pilar te pridruženi partnerom, udrugom za razvoj visokog školstva UNIVERSITAS iz Rijeke, provodi istraživanje o transparentnosti podataka o osiguravanju kvalitete u visokom obrazovanja u tri županije: Grad Zagreb, Osječko-baranjska županija te Splitsko-dalmatinska županija. Istraživanjem će biti obuhvaćena sva visoka učilišta (sveučilišta, fakulteti, veleučilišta, visoke škole) koja se nalaze na području te županije.

Ovaj projekt provodimo kako bi dali jednostavan i razumljiv odgovor na pitanje – Što građani mogu znati o kvaliteti pojedinog visokog učilišta? Koristeći službene dokumente proizašle iz zakonski reguliranih postupaka, približit ćemo procjene kvalitete pojedinih visokih učilišta svakom zainteresiranom građaninu i građanki Republike Hrvatske.

Istraživanjem prikupljamo podatke koji će nam omogućiti sljedeće:

  • Čitljiviji prikaz podataka o provedenim postupcima osiguravanja kvalitete na određenom visokom učilištu.
  • Procjenu transparentnosti unutarnjih postupaka osiguravanja kvalitete
  • Procjenu transparentnosti vanjskih postupaka osiguravanja kvalitete.

Centar za mir – Osijek će provesti istraživanje o transparentnosti podataka o osiguravanju kvalitete u Osječko-baranjskoj županiji.