Koncert povodom međunarodog Dana mira

Međunarodni Dan mira obilježava se svake godine 21. rujna. Uspostavljen rezolucijom UN-a još 1982. godine, Dan mira je prilika da se svaki pojedini čovjek na našoj planeti, a pogotovo mladi ljudi, uključe u mirovne procese.

Međunarodni Dan mira 21. rujna je i dan primirja i nenasilja – kako među nacijama tako i u našim domovima, zajednicama i školama.

 

Budući da svijest o miru potiče na akciju a mirovno djelovanje spašava živote, ovim putem koristimo glazbu kao najbolje oruđe za podizanje svijesti o značaju mira za sve nas.

Poštujući ideju da se na jedan dan zaustavi svako nasilje na našoj planeti i svako ljudsko biće uživa mir i spokoj, u svim većim gradovima svijeta organiziraju se na taj dan koncerti. Glazbene svjetske zvijezde, poput Boba Dylana, Stinga, U2, Lenny Kravitza i velik broj drugih društveno angažiranih umjetnika doprinose širenju ove ideje cijelim svijetom.

Centar za mir nenasilje i ljudska prava Osijek je ove godine odlučio pokrenuti inicijativu u Osijeku i koncertom osječkih umjetnika pridružiti se ovoj svjetskoj proslavi.

Prigodom međunarodnog Dana mira 21. rujna, Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek organizira koncert kojim želi proslaviti mir i promovirati nenasilje te potaknuti na solidarnost i promjenu koja će svima značiti bolji život.

Koncert će biti održan udvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku, Lorenza Jaegera 9, dana 21. rujna 2009. godine, s početkom u 19:30h.

 

Na koncertu će nastupiti: osječki Jazz band “ARKUS”, “Lazy Bones” Livio Berak i Zoran Mišić, Jimmy, Miroslav Milinović, Dražen Jemrić, Igor Valeri i mnogi drugi osječki umjetnici.

Ulaz je slobodan za sve posjetitelje.

Trošak najma dvorane pokriva tvrtka “Euroherc” a svi umjetnici sudjeluju u programu bez naknade.

Koncert povodom međunarodog Dana mira