Objavljen natječaj za nagradu “Krunoslav Sukić”

S velikom radošću Vas obaviještavamo da je otvoren natječaj za Nagradu za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ za 2010. godinu.

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek je 2009. godine utemeljio nagradu za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava u čast jednog od svojih utemeljitelja, mirovnog aktivista i humaniste Krunoslava Sukića.

Nagrada se dodjeljuje pojedincima i pojedinkama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka te izvrsno i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja. Nagradu čine plaketa-zahvalnica i novčani iznos od 5.000 HRK.

Nagrada se dobitniku ili dobitnici uručuje u Osijeku 10. prosinca, na Međunarodni dan ljudskih prava. Želimo proslaviti i zahvaliti za solidarno, dosljedno, posebno kreativno i hrabro djelovanje pojedinaca i pojedinki u sprječavanju nasilja, umanjivanju društvenih nepravdi te građenju demokratskog društva utemeljenog na kulturi nenasilja.

 

Natječaj je otvoren od 25. listopada do 30. studenoga 2010. Više o propozicijama natječaja i upute sa obrascem za prijavu možete naći na www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr
Prijavni obrazac možete pogledati i ovdje.

Ove godine dodijelit ćemo i Priznanje za nenasilnu akciju godine.

Ovim Priznanjem želimo učiniti vidljivom političku moć koju građani posjeduju i mogu snažno upotrijebiti u nenasilnom otporu nepravdi i pokretanju inicijativa za opće dobro i pozitivne društvene promjene.

Prijedloge za Priznanje za nenasilnu akciju godine primamo od 25. listopada do 30. studenoga 2010.
Upute o načinu nominiranja možete naći na www.krunoslav-sukic.centar-za-mir.hr
Prijavni obrazac Priznanja za nenasilnu akciju godine možete pronaći i ovdje.

Sva pitanja koja imate, molim uputiti na nagrada@centar-za-mir.hr

Katarina Kruhonja

Za dodatne informacije 098 92 77 882