Poziv na press konferenciju

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, Osijek
Trg A. Šenoe 1
Tel/fax 031 206 886
e.m. centar-za-mir@centar-za-mir.hr
Osijek, 22.listopada 2010.
MEDIJIMA

Cijenjeni i cijenjene,

Pozivamo Vas na konferenciju za medije povodom objavljivanja poziva na natječaj za dodjelu Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić“ za 2010. godinu.

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava – Osijek je 2009. godine utemeljio nagradu za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava u čast jednog od svojih utemeljitelja, mirovnog aktivista i humaniste Krunoslava Sukića.

Nagrada se dodijeljuje pojedincima i pojedinkama za osobit doprinos u zaštiti i promociji ljudskih prava i sloboda čovjeka te izvrsno i dosljedno promicanje kulture mira i nenasilja. Nagradom želimo proslaviti i zahvaliti za solidarno, dosljedno, posebno kreativno i hrabro djelovanja pojedinaca i pojedinki u sprječavanju nasilja, umanjivanju društvenih nepravdi te građenju demokratskog društva utemeljenog na kulturi nenasilja.

Ove godine dodijelit ćemo i Priznanje za nenasilnu akciju godine. Ovim priznanjem želimo učiniti vidljivom političku moć koju građani posjeduju i mogu snažno upotrijebiti u nenasilnom otporu nepravdi i pokretanju inicijativa za opće dobro i pozitivne društve promjene.

Predstavit ćemo Fond “Krunoslav Sukić” čija je osnovna zadaća podrška opstojnosti i razvoju Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava “Krunoslav Sukić”,posebno za poticanje neformalnog obrazovanja i publikacija iz područja mirotvorstva, ljudskih prava, nenasilnog djelovanja i razvoja civilnoga društva.

Konferencija će se održati u ponedjeljak, 25. listopada 2010. u 11,00 sati u prostoru Centra za mir, Trg A. Šenoe 1, u Osijeku.

Očekujemo Vas sa radošću,

Katarina Kruhonja

Za dodatne informacije 098 92 77 882

Za više informacija www.centar-za-mir.hr