Poziv na press konferenciju!

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava, Osijek

Trg Augusta Šenoe 1, 31 000 Osijek

Tel/fax: 031 206 886, 031 206 889

E-mail: centar-za-mir@centar-za-mir.hr

Osijek, 25. studeni 2010.

 

MEDIJIMA

 

Cijenjeni i cijenjene

 

Pozivamo Vas na konferenciju za medije na kojoj ćemo najaviti otvaranje izložbe

Tko je tebi Reihl Kir? te tribine koja će se na istu temu održati u Osijeku 29. studenoga u 17.30 sati na Evanđeoskom teološkom fakultetu.

Izložba je posvećena tragičnoj sudbini nekadašnjeg načelnika policijske uprave u Osijeku Josipa Reihl Kira koji je 1991. godine ubijen na jednom od svojih višemjesečnih nastojanja da pregovorima i dogovorima razmakne barikade, zaustavi nepovjerenje i spriječi rastuće nasilje između sugrađana Hrvata i Srba. Time je postao prijetnja ratu.

Izložba je jedna od aktivnosti regionalnog projekta “Manjine za manjine”, kojeg je nositelj Centar za mirovne studije iz Zagreba. Partneri na projektu su Mirovni inštitut iz Ljubljane, Biro za ljudska prava iz Tuzle i Centar za kulturnu dekontaminaciju iz Beograda koji su ujedno i producenti izložbe. Autorica izložbe je Tanja Simić Berclaz, Metaklinika, Beograd. Financijski je izložbu podržala Europska unija.

Izložba se odvija pod pokroviteljstvom Predsjednika Republike Hrvatske Ive Josipovića.

Konferencija za medije će se održati u petak, 26. studenoga 2010. u 10,00 sati u prostorijama Centra za mir – Osijek, Trg A. Šenoe 1 u Osijeku.

Očekujemo Vas s radošću,

Katarina Kruhonja

Za dodatne informacije 098 92 77 882