QUALITYWATCH – Aktivna uloga organizacija civilnog društva u praćenju i promociji kvalitete u visokom obrazovanju u Hrvatskoj.

qw_web banner

Centar za mir – Osijek sudjeluje u svojstvu partnerske organizacije u provedbi projekta QUALITYWATCH – Aktivna uloga organizacija civilnog društva u praćenju i promociji kvalitete u visokom obrazovanju u Hrvatskoj.

Nositelj projekta je Institut za razvoj obrazovanja, a ostali partneri na projektu su Udruga MI, Universitas – udruga za razvoj visokog školstva, Filozofski fakultet Sveučilišta u Rijeci te Institut društvenih znanosti Ivo Pilar.

Glavni cilj je povećati vidljivost javnih politika koje se tiču osiguravanja kvalitete u visokom obrazovanju te povećati pristup već postojećim rezultatima procjena i evaluacija kvalitete visokoobrazovnih institucija.

Projekt će trajati 24 mjeseca (18.12.2014. – 18.12.2016.), a sufinanciran je sredstvima iz programa IPA – Pomoć u tranziciji i jačanje institucija u okviru natječaja “Reinforcing Support of CSOs in Enhancing Transparency and Good Governance in Croatian Public Administration” (EuropeAid/134506/D/ACT/HR).

Ukupna vrijednost projekta je 207.657,66 EUR.

Mrežna stranica projekta se nalazi se na web stranici