Centar za mir započeo provedbu pilot projekta pružanja podrške građanima pod nazivom “PPP za GRAĐANE”

Centar za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek je od 1. siječnja 2014. godine započeo provedbu jednogodišnjeg pilot projekta pružanja podrške građanima “Trostruko P: pristup informacijama, podrška kroz savjetovanje i pravna pomoć korisnicima„ (skraćeni naziv “PPP za GRAĐANE”). Projekt se provodi uz financijsku potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva koja je partner ECAS-a u provedbi međunarodnog projekta “Trostruko A za građane”. Cilj je ovog projekta širenje koncepta građanskog savjetovanja kroz pružanje informacija, pravno savjetovanje i direktnu pravnu pomoć građanima.

Naš pilot projekt je namijenjen ranjivim i marginaliziranim skupinama građana kao što su siromašni, socijalno ugroženi, nezaposleni i dugotrajno nezaposleni, pripadnici nacionalnih manjina,umirovljenici s minimalnim mirovinama, ratom pogođene osobe (izbjeglice i povratnici).

Za više informacija o pilot projektu pogledajte ovdje

Za savjete, upute, informacije i pomoć građani se mogu obratiti putem e-maila, telefona i dolaskom u naš ured. Novina koja se uvodi ovim pilot projektom je mogućnost savjetovanja elektroničkim putem u rubrici “Pitanja i odgovori” (uskoro).