Home Away from Home – studijski posjet Belgiji

U sklopu projekta Centra za mir, Dom daleko od doma,(Home Away from Home), financiranog od strane Europske unije kroz Erasmus + program, trenutno je u tijeku posljednji studijski posjet Belgiji, od 23. do 28. studenog 2018. godine.

Belgijsko društvo može poslužiti kao inspirativan primjer integracije, te se studijski posjet održao baš u toj zemlji kako bi se identificirali najbolji načini intergracije izbjeglica, tražitelja azila i migranata u europsko društvo.

Projektni tim, koji se sastoji od predstavnika organizacija iz Hrvatske, Ujedinjenog Kraljevstva, Belgije, Austije i Njemačke, sastaje se sa inicijatorima, sudionicima i volonterima inspirativnih projekata i inicijativa koji djeluju na području Belgije. Organizacije i inicijative koje je projektni tim posjetio su Voice of Afghans in Belgium, Project X (Altochtonen van de toekomst!), Niemo Vzw Jong Gent, Tumult – talent voor samen leven with Startanimatoren, Road of Change, From Syria With Love, Burgerplatform/civilisation platform, Youth on the Run – Youth Red CrossRode Kruis-Vlaanderen, Kampen en animatorcursussen/camps and training courses – Tumult, Zijde gij ook van sinnekloas, a u posljednja dva dana posjetit će i mnoge druge.

Rezultati projekta Dom daleko od doma objavljuju se na web stranici www.hafh.eu te će poslužiti kao bitan čimbenik u stvaranju novih modela treninga koji će se razviti kako bi mlade ljude u Europi upoznali s najboljim načinima integracije izbjeglica, tražitelja azila i migranata.