Izložba „Balkan Trails exhibition“

Pozivamo Vas na otvorenje izložbe „Balkan Trails exhibition“ nagrađenih slovenskih autora: Ciril Jazbec, Matic Zorman, Boštjan Pucelj i Matej Povse, koja će se održati 19. lipnja 2018. (utorak) u 12h u Arheološki Muzej Osijek, Trg Svetog Trojstva 6

➡️Izložba se organizira povodom Međunarodnog dana izbjeglica (20. lipanj), a u okviru projekta Koalicija pozitivnih glasnika za borbu protiv govora mržnje na internetu i u sklopu 5. tjedni IZBJEGLICAma! i ostaje otvorena do 27. lipnja 2018. godine.

➡️Riječ je o izložbi fotografija skupine slovenskih autora, koji su htjeli pokazati ključne povijesne trenutke dolaska izbjeglica u njihovu zemlju i pokušaja (su)života s lokalnim stanovništvom. Budući da je 2015. rat u Siriji natjerao tisuće i tisuće nevinih ljudi da pobjegnu iz svojih domova, a život u susjednim zemljama nije bio dovoljno siguran, mnogi su se odlučili za opasno putovanje pokušavajući pronaći sigurno mjesto i novi dom negdje u Europi. Krenuli su takozvanom „Balkanskom rutom“, a Slovenija je bila jedna od njih.

➡️Projekt četiri slovenska fotografa jest individualni doživljaj i reakcija svakog autora na trenutno stanje. Povše i Zorman doslovno su se priključili izbjeglicama i ostajali s njima dan i noć. Jazbec je proširio područje svoga djelovanja kako bi uključio lokalno stanovništvo koje živi na područjima kojima izbjeglice prolaze, dok je Pucelj istraživao i proučavao te prostore nakon što ih izbjeglice napuste.

Radujemo se Vašem dolasku!