Obilježavanje pete godišnjice dodjele mirotvorne nagrade “Krunoslav Sukić”

Održana je, peta po redu, dodjela Nagrade za promicanje mirotvorstva, nenasilja i ljudskih prava „Krunoslav Sukić„. Nagrada je obilježena s dva interesantna događanja  – izložbom MOnuMENTI – promjenjivo lice sjećanja; i  okruglim stolom Neki odgovori na izazove izgradnje mira, integracije i solidarnosti u Hrvatskoj (u suradnji s Nansen dijalog centrom).

Nagradu „Krunoslav Sukić“ ove su godine dobile dvije izuzetne žene, Veselinka Kastratović (dugogodišnja djelatnica Centra za mir)  i Barbara Matejčić. Priznanje „Krunoslav Sukić“ za rad u lokalnoj zajednici dobio je Duško Kostić, Priznanje za nenasilnu akciju godine dobila je Građanska inicijativa „ Srđ je Naš“  iz Dubrovnika, a Priznanje za KNJIGU GODINE dobile su dvije knjige: KNJIGOCID, Antuna Lešaje te ZRCALO SJEĆANJA – kako pamtiti u nasilnu svijetu Miroslava Volfa .

Gosti iz cijele Hrvatske su svojim dolaskom iskazali podršku i zahvalu dobitnicima i dobitnicama Nagrade i Priznanja.  Svečanost je obogatila  poruka Predsjednika Josipovića, glazba dvaju mladih bendova i pjesma Pohvala laganosti mirotvoraca koju je Christof Ziemer sročio i posvetio Kruni.