ODRŽAN TRENING “IZVJEŠTAVANJE – OD PRIKUPLJANJA PODATAKA DO INTERPRETACIJE I PREZENTACIJE IZVJEŠTAJA ” OSIJEK 27.04.2016. – 29.04.2016.

U organizaciji Centra za mir, nenasilje i ljudska prava Osijek, u partnerstvu s Informativno pravnim centrom iz Slavonskog BrodaSrpskim demokratskim forumom, te nizozemskim partnerima PAX-om i Haškom akademijom za lokalnu upravu, u Osijeku je organiziran trodnevni follow up trening pod nazivom „Izvještavanje – od prikupljanja podataka do interpretacije i prezentacije izvještaja“  koji je integralni dio dvogodišnjeg projekta „Civilno društvo za odgovorno upravljanje“ financiran sredstvima pomoći Europske unije iz programa IPA 2011 „Jačanje potpore organizacijama civilnog društva za povećanje transparentnosti i dobrog upravljanja javne uprave u Hrvatskoj“.

Na treningu su sudjelovali 32 predstavnika/ce organizacija civilnog društva, lokalnih samouprava i javnih institucija iz Osječko-baranjske, Brodsko-posavske i Požeško-slavonske županije.

Trening je održan u hotelu Waldinger u Osijeku, u trajanju od 27.-29. travnja 2016. godine, a vodila ga je dr. sc. Danijela Širinić, znanstvena novakinja i predavačica na preddiplomskim kolegijima Statistika, Metode istraživanja medijskih publika i Metode istraživanja na Fakultetu političkih znanosti, Sveučilišta u Zagrebu. Budući su sudionici na prvoj radionici usvojili osnovna znanja o oblikovanju pokazatelja, te razvili obrasce za monitoring po specifičnim lokalnim temama, na ovom treningu sudionici su se osposobili za pripremu, analizu i izvještavanje o prikupljenim podacima. Stečena znanja i vještine pomoći će im u primjeni alata praćenja i korištenje podataka za argumentirano zagovaranje.